Subota, 24 srpnja, 2021

U Tužiteljstvu BiH razgovarano o procesu revizije posmrtnih ostataka

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U Tužiteljstvu BiH održan je radni sastanak glavne tužiteljice Gordane Tadić s predstavnicima tužiteljstava FBiH, RS i Brčko Distrikta BiH, te dužnosnicima Instituta za nestale osobe BiH i ICMP-a BiH.

Razgovarano o završenom procesu revizije posmrtnih ostataka u kosturnicama i mrtvačnicama diljem BiH, kao i daljim aktivnostima na zbrinjavanju pronađenih i identificiranih posmrtnih ostataka, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako je konstatirano, u narednom periodu će glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH tužiteljstvima u BiH proslijediti pismo za realizaciju uputa ICMP-a, kojim će biti definirano dalje postupanje s posmrtnim ostacima, kako bi identificirani posmrtni ostaci bili spojeni i dostojanstveno ukopani, te se na taj način smanjio broj pronađenih posmrtnih ostataka koji se nalaze na čuvanju na više lokacija u BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Ocijenjeno je da svaki proces koji dovodi do identifikacije posmrtnih ostataka, značajan je pomak, s obzirom na postojanje posmrtnih ostataka koji su pronađeni, a još nisu identificirani.

Pronalazak i identificiranje posmrtnih ostataka, izuzetno je važan proces za obitelji žrtava i nestalih osoba, a također i za tužiteljstva, jer su identificirani posmrtni ostaci značajna dokazna građa u predmetima ratnih zločina, navodi se u saopćenju.

(FENA) M.B.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas