13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

Poljoprivrednici traže isplatu poticaja do 10. juna!

Udruženje poljoprivrednika FBiH danas je pozvalo Vladu FBiH i resorno ministarstvo da do 10. juna isplate poticaje za treći kvartal 2018. godine i da pristupe realizaciji poticaja za četvrti kvartal 2018. i prvi kvartal 2019. ili će, kako ističu, u suprotnom organizovati proteste u Sarajevu.

Predsjednik Udruženja Nedžad Bićo rekao je da je na današnjem sastanku poljoprivrednika u Vogošći dogovoreno da se nastavi s organizacijom protesta, te, ukoliko dođe do njih,  da budu održani ispred sjedišta Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vlade FBiH.

– Ukoliko poticaji koje tražimo budu uplaćeni do 10. juna, mi ćemo otkazati proteste – naveo je Bićo.

Dodao je da bi na proteste, ukoliko budu organizovani, mogao doći značajan broj poljoprivrednika iz većine kantona u Federaciji.

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila dva programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva.

- Oglašavanje - poljoprivrednici traže isplatu poticaja do 10. juna!

Prvim je planirano izdvajanje 68.700.000 KM na ime poticaja  poljoprivredi i ruralnom razvoju, a drugim 2.500.000 KM kao poticaj veterinarstvu.

Korisnici prvog programa su klijenti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

(FENA) D.V.

 


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima