6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021
Još

  Vlada KS spremna za nastavak dijaloga s roditeljima djece s poteškoćama

  ()

  Vlada Kantona Sarajevo je spremna za nastavak otvorenog dijaloga s roditeljima djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, a i prije nego se grupa roditelja obratila Vladi, u Budžetu je za njihove potrebe izdvojeno 1,8 miliona KM, što je najviši iznos ikad izdvojen za njih – saopćeno je iz Press službe KS.

  Naime, povodom jutrošnjih protesta grupe roditelja djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, Vlada Kantona Sarajevo je u saopćenju istakla da roditelji imaju punu njihovu pažnju.

  – Imamo i znanja i volje popraviti elemente koji tište ovu skupinu i više nego što se od nas pismom i protestom tražilo. Pri tom smo i realni i iskreni oko toga što možemo učiniti odmah, kao i oko onih stavki za koje nam treba vrijeme – stav je Vlade KS.

  Ističu da je vrijeme potrebno zato što pri provedbi svake mjere Vlada poštuje zakone i propise, te da je spremna za nastavak otvorenog dijaloga s građanima ne samo po ovim pitanjima već o svemu što ih tišti.

  Pored odobrenog Budžeta, Vlada KS odobrila je niz projekata udruženja na teritoriji Kantona Sarajevo koja pružaju različite usluge ovoj kategoriji stanovništva.

  – Također, Vlada nije ignorisala niti jedan njihov poziv na razgovor, pozvani su da delegiraju predstavnike koji su u mogućnosti da kontinuirano učestvuju u dijalogu jer se samo zajedničkim radom mogu pronaći adekvatna i održiva rješenja – istaknuto je.

  Kako je iz Press službe KS saopćeno, nakon što su prije sedam dana svoje potrebe definirali kroz 20 zahtjeva, odgovor im je stigao u dogovorenom roku.

  Detalji već poduzetih aktivnosti po zahtjevima roditelja, kao i lista planiranih mjera mogu se naći na linku

  (FENA) L.A.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO