Vlada KS spremna za nastavak dijaloga s roditeljima djece s poteškoćama

Vlada Kantona Sarajevo je spremna za nastavak otvorenog dijaloga s roditeljima djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, a i prije nego se grupa roditelja obratila Vladi, u Budžetu je za njihove potrebe izdvojeno 1,8 miliona KM, što je najviši iznos ikad izdvojen za njih – saopćeno je iz Press službe KS.

Naime, povodom jutrošnjih protesta grupe roditelja djece s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, Vlada Kantona Sarajevo je u saopćenju istakla da roditelji imaju punu njihovu pažnju.

– Imamo i znanja i volje popraviti elemente koji tište ovu skupinu i više nego što se od nas pismom i protestom tražilo. Pri tom smo i realni i iskreni oko toga što možemo učiniti odmah, kao i oko onih stavki za koje nam treba vrijeme – stav je Vlade KS.

Ističu da je vrijeme potrebno zato što pri provedbi svake mjere Vlada poštuje zakone i propise, te da je spremna za nastavak otvorenog dijaloga s građanima ne samo po ovim pitanjima već o svemu što ih tišti.

Pored odobrenog Budžeta, Vlada KS odobrila je niz projekata udruženja na teritoriji Kantona Sarajevo koja pružaju različite usluge ovoj kategoriji stanovništva.

– Također, Vlada nije ignorisala niti jedan njihov poziv na razgovor, pozvani su da delegiraju predstavnike koji su u mogućnosti da kontinuirano učestvuju u dijalogu jer se samo zajedničkim radom mogu pronaći adekvatna i održiva rješenja – istaknuto je.

Kako je iz Press službe KS saopćeno, nakon što su prije sedam dana svoje potrebe definirali kroz 20 zahtjeva, odgovor im je stigao u dogovorenom roku.

Detalji već poduzetih aktivnosti po zahtjevima roditelja, kao i lista planiranih mjera mogu se naći na linku

(FENA) L.A.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU