13.8 C
Sarajevo
Utorak, 28 rujna, 2021

Vrhovni sud FBiH ukinuo rješenje o jemstvu i mjerama zabrane Delimustafiću

Vrhovni sud Federacije BiH po treći put je ukinuo Rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju jemstva i mjera zabrane optuženom Aliji Delimustafiću.

– U međuvremenu, rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu od 17. 05.2019 godine optuženom Delimustafiću pritvor je produžen za još dva mjeseca, koji može trajati do 17. jula ove godine ili do druge odluke suda – izjavila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Optužnica u predmetu “Pravda”, gdje je pored Delimustafića optuženo još 36 osoba i osam firmi, potvrđena je u oktobru 2017.

Delimustafić je uhapšen u novembru 2016. godine.

Prema optužnici Tužilašta KS-a, Delimustafić je optužen da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

U optužnici se navodi da su u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić nekretnine s umrlih knjižili na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Činjenjem tih krivičnih djela stekli su protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona KM, stoji u optužnici.

(FENA) J.Č.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima