5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Sparkasse Bank dd BiH: Vrijeme je za pozitivnu energiju!

Sparkasse Bank dd BiH nastavlja sa akcijskom ponudom kredita za unapređenje energetske efikasnosti domaćinstava, kojom se može ostvariti poticajni bonus do 20% uz rok otplate do 20 godina i jedinstvenu kamatnu stopu od 4,99%.

“Apliciranje za ovu liniju kredita je jednostavno, klijent treba samo donijeti predračun za proizvod, koji ispunjava tehnološke ‘zelene’ kriterije, a mi, kada provjerimo da je ta tehnologija odobrena, počnemo sa procesom odobrenja kredita. Sada je idealno vrijeme da građani utople svoj dom za zimu, ali i da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova ugradnjom visokokvalitetnih materijala ili kupovinom kućanskih uređaja koji posjeduju certifikat energetske efikasnosti. Maksimalan iznos kredita je 50,000 EUR, uz fiksnu kamatu stopu od 4,99% i maksimalan poticajni bonus u iznosu do 20%. Na primjer, ako ugrađujete nove prozore u iznosu od 3.000 KM, ostvarujete bespovratni gotovinski bonus u iznosu od 450 KM“, izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Segmenta upravljanja  prodajom Sparkasse Bank dd BiH.

Ugradnja novih energetski efikasnih prozora i vrata, rekonstrukcija krova ili ugradnja novih toplinskih peći ili rasvjetnih uređaja ima višestruki povoljan učinak na domaćinstva, koja ovim putem ne samo da štede sredstva usljed smanjenja troškova za energente, nego i povećavaju vrijednost nekretnine. Sredstva koja se vraćaju kroz finansijski podsticaj nemaju unaprijed definisanu namjenu i mogu se koristiti za ostale potrebe domaćinstva. Spisak odgovarajućih proizvoda zainteresirani klijenti mogu pronaći na stranici: VIDEO

Ova linija kredita za fizička lica se plasira u okviru Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF), koji je obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), usmjerenih na poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava.

(FENA) D.V.


1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima