-5.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  Zavod PIO/MIO prelazi na trezorski način poslovanja

  Federalni zavod mirovinskog i invalidskog osiguranja od prvog dana 2020. godine trebao bi početi s trezorskim načinom poslovanja čime bi se sigurnost umirovljenika i izvora financiranja trebala pojačati, odlučeno je na sjednici Vlade FBiH.

  – Smisao prelaska na trezorsko poslovanje je garantiranje sigurnosti mirovina u slučaju kriznih vremena. U slučaju eventualnog nedostataka sredstava od doprinosa, mirovine bi se namirivale iz budžeta – pojasnio je federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

  - Oglašavanje -

  Dodao je kako je trenutno naplata doprinosa i likvidnost Zavoda PIO/MIO jako dobra, a da će trezorski način poslovanja pomoći u slučaju neke krize.

  Federalno ministarstvo financija zaduženo je da kod izrade teksta zakona o izvršavanju Proračuna Federacije BiH, u dijelu koji se odnosi na prioritete izvršavanja Proračuna, eksplicitno navede i isplatu mirovina kao drugi prioritet u plaćanju, odmah nakon servisiranja unutarnjeg i vanjskog duga.

  Programom rada Zavoda PIO/MIO za 2019. godinu planirane su aktivnosti s ciljem uspostavljanja ovakvog načina poslovanja nositelja osiguranja, istaknuto je.

  (FENA) R.G.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO