Pionirska selekcija (U13) Košarkaškog kluba Kengur iz Zenice, koja je bila pobjednik završnog turnira za Bosnu i Hercegovinu te na tom putu bila bolja i od vršnjaka iz sarajevskog Sparsa te Širokog, sudjelovat će na međunarodnom turniru “Basket 4kids“ u Sežani (Slovenija).

Turnir se od od 23. do 25. maja igra u organizaciji regionalne sportske televizije Sportklub, koja će direktno prenositi sve utakmice.

-Ovo je najmlađa generacija košarkaša iz naše zemlje i vjerujem da će nas dostojno predstavljati, ne samo grad Zenicu, nego i BiH. Ovo je jedinstven turnir i ja koji sam 40 godina u košarci, nisam doživio ovakvu prezentaciju djece – istakao je na pres-konferenciji osnivač i glavni trener Kengura Enver Jahić.

Kaže da imaju šansu za dobar rezultat, ali i da do jučer nisu znali da li će putovati na turnir. Međutim, uz podršku Gradske uprave Zenica, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade ZDK te drugih sponzora uspjeli su osigurati sredstva za prijevoz do Slovenije.

-Ova grupa je jako teška, ali koliko smo trenirali, očekujemo da ćemo se plasirati makar u polufinale – kazao je igrač Jan Bulajić.

Kapiten Danko Cvitanović najavljuje da su spremni ostvariti veliki rezultat, a možda otići i do kraja.

-Očekujem da ćemo se vratiti sa zlatnom medaljom – poručio je Cvitanović.

Kengurima će se u Bihaću priključiti i Dino Subašić, koji će biti član tima na ovom turniru.

Članovi ekipe su: Leo Šendula, Muhamed Din Isaković, Anel Sofić, Tarik Kurić, Faris Ćerim, Faruk Kurić, Adi Husaković, Anes Hadžić i Faris Kovač te pomoćni trener Dino Duranović.

Kengur će igrati u Grupi A, s ekipama Anagastum iz Nikšića (Crna Gora), Sežana (Slovenija) i Sevojno (Srbija).

U grupi B igraju: Mladost iz Čačka (Srbija), Vučići iz Zagreba (Hrvatska), Slovan iz Ljubljane (Slovenija) i Vardar iz Skoplja (Sjeverna Makedonija).

(FENA) L.A.


2
Komentari

avatar
2 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Read More to that Topic: tntportal.ba/vijesti/fena-novost-zenicki-kenguri-predstavljaju-bih-na-pionirskom-turniru-za-kosarkase-u-sezani/ […]

trackback

… [Trackback]

[…] Find More on on that Topic: tntportal.ba/vijesti/fena-novost-zenicki-kenguri-predstavljaju-bih-na-pionirskom-turniru-za-kosarkase-u-sezani/ […]