FHMZ objavio novu vremensku prognozu / Evo kakvo će vrijeme biti za praznike

Nastavit će se nestabilno vrijeme i tokom naredne sedmice. Preovladavat će oblačno sa kišom na jugu, jugozapadu i zapadu Bosne i Hercegovine. Izraženije padavine očekuju se u petak (16.12.).

Pad temperature zraka (do -6°C) u Bosni izvjestan je u utorak, kada je moguć i slab snijeg. Od srijede temperature zraka bit će u laganom porastu. U drugom dijelu sedmice, mraz u Bosni moguć je samo u planinskim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -2°C do 4°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 7°C. Najviše dnevne temperature između 6°C i 11°C, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U nedjelju (18.12.) slijedi prema trenutnim prognostičkim modelima prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Od ponedjeljka bit će suho sa temperaturama nešto većim od prosječnih za ovo doba godine. Padavine do kraja prognoznog perioda trebale bi izostati.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -2°C i 4°C u Bosni do 8°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini.

IZGLEDI VREMENA ZA PERIOD 13.12.2022. – 26.12.2022.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU