FHMZ objavio vremensku prognozu do 08. augusta / Slijedi promjena vremena…

Nakon sunčanog i veoma toplog vikenda u zadnjoj sedmici jula slijedi promjena vremena na prostoru Bosne i Hercegovine. Naoblačenje će prvo zahvatiti u utorak Krajinu a zatim će se proširiti i na ostala područja.

Slaba kiša ili kratki pljusak izvjesni su od srijede u većem dijelu zemlje. Manji izgledi za padavine su na jugu Hercegovine. Uz povećanu naoblaku doći će i do blagog pada temperature zraka. Očekivane temperature kretat će se u granicama prosječnih vrijednosti za ovo doba godine. Puhat će umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 16°C do 21°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 25°C. Najviše dnevne temperature između 28°C i 33°C, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se u prvoj sedmici augusta. Uz jutarnju svježinu na većem dijelu naše zemlje s temperaturama uglavnom do 20 stepeni ni tokom dana neće biti pretjerano vruće.
Jutarnje temperature bit će u rasponu između 15°C i 20°C u Bosni do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 26°C i 32°C u Bosni do 35°C u Hercegovini.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU