FHMZ / U periodu oko Nove godine jutarnje temperature i do -15 stepeni

U sedmici ispred nas, kalendarski stiže i astronomska zima. Prvi dani zime proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, uz nešto više sunčanih intervala. Više Sunca očekuje se na području Hercegovine. Jutra će biti hladna, sa slabim mrazom u Bosni koji će u drugom dijelu sedmice izostati. Dnevne temperature tokom sedmice će rasti i dosezati u mnogim krajevima iznad 10 stepeni. U prijepodnevnim satima, moguća je magla ili niska oblačnost u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 9°C. Najviše dnevne temperature između 3°C i 9°C, na jugu zemlje do 13 stepeni. U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature varirat će između 1 i 5 stepeni u Bosno do 10 na području Hercegovine.

Prema raspoloživim sinoptičkim podacima, pad temperature zraka i izraženije padavine u Bosni i Hercegovini prognoziraju se u srijedu (28.12.). Padavine bi uglavnom mogle biti u obliku snijega u Bosni, a na području Hercegovine kiša. Od srijede pa do kraja prognoznog perioda očekuju se manje količine snježnih padavina u Bosni.
Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -10°C i -3°C u Bosni do 1°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -7°C i -1°C u Bosni do 5°C u Hercegovini. U periodu oko Nove godine jutarnje temperature i do -15 stepeni.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU