13 C
Sarajevo
Četvrtak, 23 rujna, 2021

Film ‘Majkino zlato’ Irfana Avdića u programu Future Frames u Karlovim Varima

Film “Majkino zlato” u režiji studenta Akademije scenskih umjetnosti Irfana Avdića uvršten je u Future Frames selekciju Internacionalnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Kako je saopćeno iz Udruženja filmskih radnika BiH, EFP Future Frames program promovira novu evropsku kinematografiju i obećavajuće mlade talente. Kandidate preporučuju organizacije članice EFP, a selektira umjetnički tim Karlovy Vary internacionalnog filmskog festivala.

Deset izvrsnih studenata filma i diplomanata iz filmskih škola širom Evrope sudjeluju u trodnevnom programu koji im pomaže i olakšava probijanje na internacionalnu filmsku scenu. Osim predstavljanja filmova i razgovora o njima, mladi autori sudjeluju u ekskluzivnom masterclassu s međunarodno priznatim filmskim profesionalcima i prisustvuju industry sastancima s festivalskim selektorima, sales agentima, producentima, filmskim fondovima i drugim važnim članovima filmske industrije.

Film “Majkino zlato” premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio Nagradu za najbolji bh. studentski film, te KisaKes nagradu u BH. Film studentskom programu.

Filmski festival Karlovy Vary će ove godine biti održan od 28. juna do 6. jula, a Future Frames program od 30. juna do 3. jula, navodi se u saopštenju Udruženja filmskih radnika BiH.

(FENA) L.A.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima