Film ‘Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi’ nagrađen u Berlinu

Film “Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Evropi” odlukom žirija jubilarnog dvadesetog Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedijalnog takmičenja “The Golden City Gate 2020” na ITB Berlin, proglašen je jednim od službenih pobjednika Festivala u kategoriji “Umjetnost i kultura”.

Autor, narator i producent filma je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, a filmsku ekipu iz Beograda su predvodili Milutin Labudović i Saša Neđfeji.

Osmanagić u pismu zahvale ministru privrede u Vladi ZDK Zlatku Jeliću ističe da je to izvanredno priznanje za Fondaciju, ali i za Vladu ZDK, saopćeno je iz Pres-službe Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

– Podsjećam da Vlada ZDK već 15 godina pruža kontinuiranu podršku Fondaciji te da je Vaše ministarstvo izdvojilo i izdvaja značajna sredstva za unapređenje turističke infrastrukture u kompleksu Ravne u Visokom. U tome ste vi odigrali posebnu ulogu što čini i Vas i Vaš tim zaslužnim za ovo izuzetno priznanje – navodi Osmanagić.

Ulaganja u unapređenje turističke infrastrukture u Visokom nastavljajuju se i u ovoj godini, a planirano je asfaltiranje pristupnog puta od regionalne ceste do arheološkog kompleksa za što je Vlada ZDK odobrila Gradu Visoko sredstva u iznosu od 140.000 KM, navodi se u saopćenju.

FENA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU