FMPU: Za projekte u Olovu izdvojeno 190.000 KM

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić je u Olovu s načelnikom Đemalom Memagićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta „Regulacija lijeve obale rijeke Stupčanice“ koji je Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem javnog poziva podržalo sa 100.000 KM.

– Štete koje su nastale usljed poplava i klizišta na rijeci Stupčanici u naselju Olovske Luke su velike i svjesni smo da vam je pomoć neophodna. Stoga je vaša uredno popunjena aplikacija poslana putem javnog poziva stvorila temelj da podržimo vaš projekt – kazao je ministar Martić, dodavši da  vjeruje da ova finansijska podrška dolazi u pravom trenutku, te da će doprinijeti poboljšanju uslova i kvalitete života mještana ovog naselja. 

Načelnik Memagić je zahvalio ministru Martiću što je podržao ovaj projekt, te izrazio nadu da će i ubuduće sa entitetskih nivoa vlasti biti prepoznati i podržani projekti iz Općine Olovo.

Također, ministar Martić je sa upraviteljem Svetišta u Olovu fra Ilijom Božićem potpisao ugovor o sanaciji crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega su posjetili i Svetište Gospe Olovske.

– Raduje me što sam danas u najstarijem Gospinom svetištu u Bosni i Hercegovini, koje obiluje brojnim dragocjenostima. Posebno me raduje što je Federalno ministarstvo prostornog uređenja vaš projekt iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika podržalo sa 90.000 KM – istakao je ministar Martić.

Fra. Božić je, uz riječi zahvalnosti, istaknuo značaj dobijene finansijske podrške za sanaciju crkve, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.  

URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU