Formirana Vlada SBK

Skupština Srednjobosanskog kantona danas je imenovala novu vladu koju će činiti ministri SDA i HDZ-a.

Konstituirajućoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona prisustvovalo je 30 zastupnika od kojih je 29 glasalo za dnevni red, a jedan zastupnik je bio suzdržan.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Nedžad Orman je kazao da je komisija potvrdila prijedlog mandatara Tahira Lende koji je bio u skladu sa Ustavom.

Nakon glasanja, sa 23 glasa “za” i sedam glasova protiv imenovanja je nova Vlada SBK.

Na čelu ministarstva obrazovanja ostat će ministar Bojan Domić, dok će Anto Matić ostati ministar zdravstva. Promijena neće biti ni u finansijama gdje će ostati Mirjana Plavčić te u unutrašnjim poslovima gdje ostaje ministar Feliks Vidović. Amir Šečibović ostaje također ministar prostornog uređenja.

Promjene dolaze u ministarstvu privrede za što je imenovan ministar Sedžad Milanović i ministarstvu poljoprivrede koje će pripasti bivšem načelniku Viteza Advanu Akeljiću. Ministrica Božana Petrović predložena je za pravosuđe i upravu.

Nakon glasanja novoizabrani ministri su položili zakletvu te je uslijedilo međusobno čestitanje uz obećanja da će raditi na razvoju i poboljšanju života građana u Srednjobosanskom kantonu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU