Formula 1/ Hoćemo li gledati sezonu od samo 15 utrka?

Malo je sportova koji su toliko snažno pogođeni pandemijom koronavirusa kao što je Formula 1. Ne samo da su prve dvije utrke u sezoni propuštene, već će nakon Australije i Bahreina biti propušteno još šest utrka, piše Give Me Sport, prenosi Klix.ba

Velike nagrade Vijetnama, Kine, Holandije, Španije, Monaka i Azerbejdžana odgođene su zbog epidemije koja ne jenjava, a čini se da se stvari uskoro neće poboljšati. Ako, ipak, dođe do pomaka, prva utrka u sezoni 2020. mogla bi biti u Kanadi, koja je trenutno na rasporedu 14. juna.

Međutim, postoji velika mogućnost da i ova utrka neće početi, a FIA i Liberty Media morat će donijeti više odluka.

Uprkos aktualnoj krizi i činjenici da su do sada sve utrke otkazane, Chase Carey je uporan u tvrdnji da se sezona još uvijek može nastaviti, iako bi bila skraćena. Govoreći o sezoni 2020. i trenutnoj pandemiji, Carey je rekao da se i dalje nada da bi sezona mogla imati od 15 do 18 utrka.

“Iako trenutno nitko ne može znati kada će se točno situacija poboljšati, kada do toga dođe, mi ćemo biti spremni ponovno krenuti u utrke. Svi smo posvećeni tome da navijačima omogućimo da gledaju i prvenstvo 2020. godine.

“Shvaćamo da postoji velika šansa da dođe do novih odgoda, ali bez obzira na to, mi i naši partneri očekujemo da će sezona početi tokom ljeta, s izmijenjenim kalendarom koji će sadržati između 15 i 18 utrka. Trenutno nije moguće pružiti preciznije informacije o kalendaru zbog neizvjesne situacije u kojoj smo, ali očekujemo da ćemo sljedećeg mjeseca imati jasan uvid u situaciju u svakoj državi koja je domaćin neke od utrka”, dodao je Carey.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU