16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  (FOTO) 5. IFET ispunio zenički BNP dječijim smijehom i grajom

  Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je četvrtog dana Internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET, u utorak, 2. decembra upriličila dva programa za najmlađe posjetitelje u okviru kojih su imali priliku prisustvovati na promociji knjige i gledati lutkarsku predstavu.

  U 11 sati u Konferencijskoj sali BNP-a je upriličena promocija knjige bajki „Priče iz Čarobne šume“ zeničkog autora Fuada Tabaka. Na promociji knjige su pored autora govorili Midhat Kasap i Ermina Nišić.

  Isti dan u 12 sati je na Hinter bini zeničkog BNP-a odigrana lutkarska predstava „Bajka o izgubljenom vremenu u režiji Tamare Kučinović i u produkciji Pozorišta lutaka Mostar. U predstavi igraju: Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Kazazić, Nina Popović, Nermina Denjo.

  Danas, 4. decembra u 12 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će odigrana predstava „Ivica i Marica“ reditelja Damira Altumbabića, u produkciji Teatra Kabare Tuzla. U predstavi igraju: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

  Isti dan u 12.30 sati u Maloj sali Kulturno-sportskog centra Kakanj, bit će upriličena promocija knjige bajki „Priče iz Čarobne šume“ koja je prethodni dan promovisana u Zenici.

    Nova dijaliza u Travniku do kraja 2022. godine

  U četvrtak, 5. decembra u 11 sati će knjiga bajki Fuada Tabaka biti promovisana u Konferencijskoj sali Centra za kulturu Zavidovići, a u 12 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti odigrana predstava „Šta je zapravo uradio Tom?“ reditelja Milana Bogdanovića i Marka Bojića, u produkciji DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

  Programi koji se održavaju u okviru 5. internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2019. realizuju se kao dio programskih aktivnosti 2. zimskog festivala „Zenica Adventure“ u partnerskoj suorganizaciji JP RTV Zenica i JU BNP Zenica.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU