(FOTO) “ABSOLUTE GROUP” iz Travnika donira dezinfekcione tunele širom BiH

U subotu je vlasnik kompanje Absolute grop d.o.o. iz Travnika, dr. Nihad Selimović sa svojim timom posjetio Sapnu te uručio vrijednu donaciju. Pored vrijednog dezinfekcionog tunela, Domu zdravlja u Sapni je donirana i zaštitna oprema u vidu maski i rukavica. „Zdravstvene ustanove su prva linija odbrane u borbi sa corona virusom i o njima posebno moramo voditi računa“, rekao je Selimović.

Prvi tunel doniran je u petak JU Bolnica Travnik, drugi danas, Domu zdravlja u Sapni.U ponedjeljak je planirano da se donacija uruči Domu zdravlja u Jablanici, a u utorak bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj i J.U. Dom zdravlja Travnik.


Na samom početku pandemije COVID-19 kada je razvoj situacije bio neizvjestan i usliejdilo otpuštanje radnika iz proizvodnih djelatnosti, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su izabrali drugiput, a sa ciljem očuvanja radnih mjesta i pružanja pomoći društvu u preirodu krize.

Na prvom mjestu kompanija je svoje prozvodne pogone preorjentisala za proizvodnju zaštitnih maski, a nakon toga, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenula je i proizvodnju dezinfekcionih tunela. Sama proizvodnja nije bila ni malo jednostavna, a moralo se reagovati odmah!

Međutim, odluka menadžmenta je bila da se na tržište ne smije izlaziti sa amaterskim proizvodima ida se ovom zadatku mora pristupiti izuzetno odgovorno. Uz tim vrhunskih inžinjera i stručnjaka koji su bez danonoćno radili na osmšljavanju i testiranju najboljeg rješenja, tunel je napravljen i atestiren u rekordnom roku. S obzirom na složenost situacije u državi i želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, menadžment kompanije je donio odluku da će prvi tuneli koji su proizvedeni biti donirani onima kojima su najneophodnij, a to su svakako zdravstvene institucije.


“Od samog početka proizvodnje koja je stavljena u funkciju zaštite zdravlja ljudi većina proizvoda je donirana raznim institucijama. Mi nismo željeli govoriti o tome jer smatramo da nije vrijeme za promovisanje bilo čega osim zaštite zdravlja. Prilikom donacije prvog tunela JU bolnica Travnik mediji su ispratitli ovaj čin, i naravno hvala im na tome posebno iz razloga da se skrene pažnja na značaj profesionalnog pristupa u izradi, postavljanju i korištenju tunela. S obzirom na to da sam i ljekar, prilikom svakog svog obraćanja medijima, ističem značaj profesionalnog pristupa izradi tunela kao i korištenju licenciranih sredstava za dezinfekciju. Razumijem dobru volju svih firmi koje se bave proizvodnjom istih i to je za svaku pohvalu, ali moramo biti svjesni da amaterskim pristupom možemo napraviti više štete nego koristi. Mehanizmi koji pokreću aktiviranje prskalica u tunelu su vrlo zahtjevni i njima se moraju baviti iskusni inžinjeri, a sredstva koja se koriste moraju biti certificirana i provjerena. Već ako neko ne koristi ovakva sredstva nužno je da upozori ljude da takva sredstva ne smiju udisati. U našim tunelima dezinfekciona sredstva su licencirana i smiju se i udahnuti. Uz svaku donaciju tunela mi se obavezujemo da ćemo donirati i dodatne količine dezinfekcije za punjenje rezervoara dok god traje pandemija.”

U razgovoru je dr. Selimović istaknuo da je posebno ponosan na to što je uspio zadržati sve svoje uposlenike te da otkaza u njegovim firmama neće biti.

Ovakvim načinom rada Absolute group d.o.o. I brend NUMBER1 izdvojili su se kao jedan od uzora društveno odgovornog poslovanja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU