(FOTO) Edukacija učitelja Srednjobosanskog kantona u okviru projekta “Inkluzija je pravo i obaveza”

U okviru projekta „Inkluzija je pravo i obaveza“ kojeg implementira Udruženje/Udruga „Osmijeh“ iz Novog Travnika uz podršku Ministarstva obrazovanja SBK/KSB, te financijsku podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, realizirana je edukacija učitelja za šest osnovnih škole s područja SBK/KSB:

  1. OŠ “ Novi Travnik”, Novi Travnik
  2. OŠ”Mehmedalija Mak Dizdar”,Vodovod
  3. OŠ” Musa Ćazim Ćatić”, Trenica
  4. Druga osnovna škola Bugojno,
  5. OŠ ” Drvetine”, Drvetine,
  6. OŠ „Bristovi“, Bristovi.

Teme seminara su bile:

 „Inkluzivno obrazovanje: individualno prilagođavanje nastavnih sadržaja i izrada IEP-a“.

 Primjena metodologije Indeksa inkluzivnosti u školama.

Cilj edukacije je razvoj dodatnih stručnih kompetencija i praktičnih vještina kod učitelja za ranu identifikaciju djece s poteškoćama u razvoju i direktan rad sa istima uz individualno prilagođavanje nastavnih sadržaja i izradu IEP-a. Na trenzima prisustvovalo 69 učitelja iz navedenih šest škola.

Treninge vodili Beganović Saudin prof., doc. dr Tatjana Marić i mr.sc. Jasna Eminović stručni suradnici Udruženja/Udruge “Osmijeh” Novi Travnik.

Učesnici istakli visk stepen zadovoljstva realiziranim treninzima i naglasili potrebu za edukacijom svih učitelja u ovoj oblasti.


Zahvaljujemo se menadžmentu navedenih škola za podršku u realizaciji ovih seminara. Učesnicima seminara će se izdati certifikat od strane Udruženja/Udruge “Osmijeh” koji je verificiran od strane Ministarstva obrazovanja SBK/KSB na osnovu Pravilnika o ocjenjivanju, napredovanju i stjecanju statusa učitelja, nastavnika, profesora i stručnog suradnika u osnovnim i srednjim školama u KSB/SBK br.03-34/2021.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU