FOTO/ Izvještaji sa mečeva dvadesetog kola Druge lige FBiH – grupa Jug i aktuelna tabela!

U vikendu za nama su odigrani susreti dvadesetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na jednom od šest mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 30 pogodaka na svim mečevima, od toga devet pogodaka na meču u Bijelom Polju, u gostujućoj pobjedi Tomislava iz Tomislavgrada nad Bjelopoljcem.

Rama – Ljubuški 4:2

Foto: Facebook/ NK Ljubuški

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Rami timovi Rame i Ljubuškog, a susret se završio pobjedom Rame rezultatom 4:2, te je uslijed toga Rama sada na devetoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Ljubuški unatoč porazu i dalje lider prvenstvene tabele.

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje –  Klis Buturović Polje 0:5

Jedan od najefikasnijih susreta u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Vakufu/Uskoplju timovi Sloge i Klisa iz Buturović Polja, a susret se završio pobjedom Klisa rezultatom 5:0, te je uslijed toga Klis sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon ovog poraza sada trećeplasirani tim prvenstva.

Kamešnica Podhum kod Livna – Neuma 1:1

Foto: Facebook

Interesantan susreta u okviru ovog kola odigrali su u Podhumu kod Livna timovi Kamešnice i Neuma, a susret se završio neriješenim rezultatom 1:1, te je uslijed toga Kamešnica sada na dvanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Neum nakon remija sada petoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvadesetog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon dvadesaetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU