10.6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

(FOTO) Kakanj dobio prve 3D pješačke prelaze

Nakon što je prošle godine u potpunosti rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica duž gradske jezgre, Kakanj je danas dobio i prve 3D pješačke prelaze.

Zamišljeno je da se u prvoj fazi 3D “zebre” oslikaju na saobraćajnici u blizini Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković”, te u blizini zgrade Općine Kakanj.

“Kontinuirano nastojimo poboljšavati sigurnost u saobraćaju. Poslije ugradnje video nadzora, kupovine skupocjenog radara za potrebe Policijske stanice Kakanj, te kupovine instrumenta za alkotestiranje vozača, i dalje tragamo za novim rješenjima kako bismo zaštitili pješake”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Prošle godine u gradskoj zoni Kaknja je realizirana i akcija “Vratimo trotoare pješacima” u okviru koje su postavljeni visoki ivičnjaci i stubići koji sprečavaju vozila da se nađu na trotoarima. U početku akcije bilo je i onih koji se bili sumnjičavi spram ovih aktivnosti, no nesreća koja se dogodilo u Novom Travniku kada su stradali pješaci na trotoaru pokazala je punu opravdanost ovih aktivnosti.

 

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima