(FOTO) Maturanti Gimnazije Travnik obilježili 40 godina mature

Maturanti klasične Gimnazije Travnik, završne generacije 1982. godine, okupili su se u rodnom gradu i obilježili vrijedan jubilej 40 godina od svoje mature.

U susretu prepunom emocija bilo je i smijeha i suza, a posebno dirljivo bilo je sjećanje na kolegice i kolege koji više nisu među živima.

Okupljanje je počelo u zgradi Gimnazije izgrađene 1882. godine,  u kojoj je tako ova stota generacija završila svoje školovanje 1982. godine. U školskim klupama učionice, današnjeg KŠC čijem direktoru su se posebno zahvalili na ustupljenom prostoru, uživali su u času razredne nastave.

Posebno je istaknuto da su maturanti Gimnazije Travnik svojevremeno bili primani na fakultete širom bivše Jugoslavije bez polaganja prijemnog ispita. Uslijedilo je neizostavno slikanje ispred Gimnazije, ali i na tek izgrađenom pješačkom mostu u blizini, pa su tako postali prvi maturanti koji su se uslikali na novoj građevini na Lašvi. Potom su se provozali u popularnom „Ćiri“ sve do tvrđave na Starom gradu, koju besprijekorno održava JU Zavičajni muzej, gdje su takođe napravili snimke za nezaborav. Druženje je završeno u prelijepom ambijentu restorana „Kastel na hendeku“ nadomak tvrđave, gdje su uslijedili video pozivi i razgovori sa kolegicama i kolegama koji su bili spriječeni da dođu.

Na ovo okupljanje stigli su Vernes Čančić, Enes Hodžabegović, Sonja Jurić, Berina Turković, Sara Nuk, Mirsada Leko, Fikreta Arifović, Luca Ramljak, Ahmet Musić, Azra Balagić, Samir Pinjo, Muhamed Pajić, Enes Delić, Fadil Maglić, Vesna Ljoljić, Valida Hodžić, Samira Terzić, Alema Arifović i Irena Magerl, uz želju da se i ubuduće okupljaju u još većem broju.  

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU