(FOTO) Medalje za KK “Mladost” Vitez i KK “Travnik GS-TMT”

Ovog vikenda 24. I 25. aprila 2021. god, u Gradačcu je odražano 16. Federalno prvenstvo za kadete, juniore, U21 seniore, veterane i parakaratiste na kojem je učešće uzelo preko 400 takmičara iz 68 karate klubova sa područja Federacije BiH.

Prvenstvo je zbog pandemijekoronavirusa održano bez prisustva gledalaca i uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane kriznih štabova.

Takmičari karate kluba „MLADOST“ Vitez prvog dana su osvojili tri medalje i to jednu zlatnu i dvije srebrene medalje.

Zlatnu medalju je osvojio Laris Bešić u kategoriji kate parakaratisti, a srebrene medalje su osvojili Elma Tuco u kategoriji borbe U21 seniorke-55kg i Luka Šapina u kategoriji borbe kadeti +70 kg.

Drugog takmičarskog dana , takmičari karate kluba „Mladost“ Vitez su osvojili četiri medalje i to jednu srebrenu i tri bornzane medalje.

Srebrom se okitila Bektaš Zenira u kategorii borbe seniorke -61kg, dok su bronzane medalje osvojili Sivro Ajdin u kategoriji borbejuniori -68, Tuco Elma u kategoriji borbe seniorke-50kg i ženski seniorski kata tim u sastavu BekašZenira, Tuco Elma i Varupa Nedžmina.

Šef stručnog štaba karate klub “Mladost“ Vitez, Aldin Adilović, je zadovoljan postignutim rezultatima te svim osvajačima medalja na Federalnom Prvenstvu upučuje iskrene čestitke.

Na Federalnom prvenstu učešće je uzeo i Karate klub “Travnik”. Najbolje rezultate osvojila je Sara Hodžić kadetkinje -47kg nakon četiri izuzetna meča kao i
Bekir Grabus u kategoriji juniora -61kg.

Viceprvak FBiH je Kerim Jašarević u kategoriji kadeti -57kg, dok je u istoj kategoriji Kenan Šiljak osvojio bronzanu medalju. Bronzanu medalju osvojio je i Salih Halilović u juniorskoj konkurenciji u teškoj kategoriji.

Pored izuzetno otežanih uslova treniranja zbog korone, uspjeli smo dostojanstveno predstaviti naš grad i sa osvojena dva 🥇, jedno🥈 i dvije🥉 zauzeli smo visoko deveto mjesto u konkurenciji 68 klubova, poručili su iz kluba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU