(FOTO) Otvorene Sportske igre mladih na Ilidži, besplatna takmičenja u 10 disciplina

Mladi u Sarajevu su danas uživali uz igru, zabavu i ples, uz obraćanje načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura, predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare i regionalnog predstavnika Sportskih igara mladih Zdravka Marića. Plazma Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi koja omogućava besplatno takmičenje u 10 sportskih disciplina.

Osim u Bosni i Hercegovini, igre se održavaju i u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, okupljajući više od 2.700.000 učesnika. Otvaranje Igara mladih održano je na ilidžanskom centralnom trgu, promovišući olimpijske vrijednosti, prijateljstvo, poštovanje i fer-plej.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda je, uz maskotu Viktora i učenike, otvorio Igara paljenjem baklje. Manifestacija je prilika za mlade sportiste iz cijele BiH da se takmiče besplatno, stvarajući nezaboravne uspomene i razvijajući ljudske vrijednosti. Vlada Kantona Sarajevo će i dalje podržavati ove igre.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić i drugi predstavnici vlasti također su prisustvovali početku manifestacije.
Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU