(FOTO) TRAVNIK / Uručene diplome i nagrade najboljim osnovcima u literarnom i likovnom stvaralaštvu

Povodom obilježavanja 11. po redu tradicionalne manifestacije Dan općine Travnik, danas je u zgradi Općine Travnik upriličena dodjela diploma za prva tri najbolja mjesta u okviru likovnog i literarnog stvaralaštva.

U likovnom i literarnom takmičenju na temu “Travnik u očima djeteta” učestvovali su učenici svih osnovnih škola sa područja općine Travnik.

Ovom prilikom dobrodošlicu i čestitku za kreativana i uspješna djela uputio je i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović koji je naglasio da je ponosan i sretan što Travnik ima mlade talentovane naraštaje.

Komisija u sastavu Ratko Lješić, Mirsada Glavaš i Almedina Jusufović odabrala je po tri najbolja rada iz likovnog stvaralaštva u kategoriji učenika od prvog do petog razreda, kao i učenika od šestog do devetog razreda.

U kategoriji učenika koji su nagrađeni od prvog do petog razreda prvo mjesto je osvojila Amna Jusić iz JU Osnovna škola Han Bila, drugo mjesto je zauzela Hena Frlj iz JU Osnovna škola Travnik, a Mati Biliću iz JU Osnovna škola Nova Bila pripalo je treće mjesto.

U kategoriji učenika od šestog do devetog razreda prvo mjesto je osvojila Dora Gržić iz JU KŠC “Petar Barbarić”, drugo mjesto pripalo je Aldini Ahmić iz JU Osnovna škola Turbe, a treće mjesto zauzela je Uma Bradić iz JU Osnovne škole Travnik.

Komisija u sastavu Elmedina Alić, Almin Ribo i Ivan Volić je također odabrala po tri najbolja rada iz literarnog stvaralaštva u kategoriji učenika od prvog do petog razreda, kao i učenika od šestog do devetog razreda.

U kategoriji učenika koji su nagrađeni od prvog do petog razreda prvo mjesto je osvojio Ivan Ćović iz KŠC “Petar Barbarić, drugo mjesto zauzeo je Muhamed Muratović iz JU Osnovna škola Kalibunar, a Vanji Andrić iz JU Osnovna škola Nova Bila pripalo je treće mjesto.

U kategoriji učenika od šestog do devetog razreda prvo mjesto je osvojila Inela Salkica iz JU Osnovna škola Karaula, drugo mjesto zauzela je Blanka Babić iz JU Osnovna škola Nova Bila, a treće mjesto pripalo je Jasmini Strmonji iz JU Osnovne škole Kalibunar.

Autorima najboljih radova su dodijeljene diplome i simbolične nagrade, a njihova stvaralačka djela će biti izložena tokom trajanja manifestacije Dan općine Travnik.

Čestitamo svim učenicima, kao i njihovim učiteljima i nastavnicima za trud i doprinos u obilježavanju manifestacije Dan općine Travnik.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU