Gala koncertom završava se teatarska revija ‘Četvrtkom u pozorište’ u Živinicama

Teatarska revija “Četvrtkom u pozorište” Bosanskog kulturnog centra Živinice bit će zatvorena u četvrtak gala koncertom mješovitog hora “Lege Artis”, pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića te uz nastup pijanistice Slađane Dedić te sopranistice Dženane Huseinagić.

Teatarska revija počela je 3. oktobra, a publika je svakog četvrtka imala priliku pogledati predstavu ili kocert, ali i dati ocjenu za kulturni događaj, od 1 do 5. Na taj način izabrani su i pobjednici teatarske revije koji će biti nagrađeni u četvrtak na svečanom zatvaranju.

– Teatarsku reviju organizujemo po treći put i mogu reći da je iz godine u godinu, i kvalitetom ali i kvantitetom sve bolja, a rezultat je sve više publike u našoj sali, što je i cilj ove manifestacije – izjavio je direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić.

Cijena ulaznice na zatvaranju revije je “Plati koliko možeš”, a generalni pokrovitelji su gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti, saopćeno je iz Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU