(FOTO/VIDEO) PARK PRIRODE “JELINAK” / Novootvoreni prirodni biser u Busovači

Novoizgrađeni biser prirode, park prirode “Jelinak“, započeo je s radom i otvorio vrata svojim gostima.

Izgradnja ovoga prekrasnog prirodnog kutka, koji će zasigurno osvojiti srca svih ljubitelja prirode, započela je početkom 2019. godine.

Lokacija

Navedeni park se nalazi u mjestu Jelinak, općina Busovača, udaljen 2000 metara od skretanja s Gavrinih kuća, tj. magistralnog puta M5. Udaljen 18 km iz Zenice, 18 km iz Kaknja, te 8 km iz Viteza idealno je mjesto za ugodno druženje i opuštanje u društvu dragih osoba.

Sadržaji parka

Park se prostire na oko 15 duluma zemljišta, kroz koji protiče potok s čistom izvorskom vodom iz podnožja Kubera. Ovaj dragulj prirode građen je od prirodnih materijala raznih vrsta drveta, kamena, uz dosta etno motiva.

Park se nalazi u podnožju borove šume te obiluje raznim vrstama ljekovitog bilja, pitke vode, kao i više vrsta zasađenog voća. Slobodni smo kazati kako je riječ o pravoj zračnoj i zdravstvenoj banji za osobe s kardiovaskularnim oboljenjima, astmatičarima, te osobe s plućnim bolestima, bronhitisom, visokim krvnim pritiskom.

Jelinak je prava oaza mira i tišine, a predstavlja idealno mjesto za bijeg od svakodnevnice stresa i depresije. Park je još uvjek u izgradnji, a u fazi je izgradnje zatvorenog objekta, mini terena za odbojku, košarku, nogomet, pješačku stazu kao i dječji park.

Iznajmljivanje šadrvana uz bazen za kupanje

Ukoliko želite iznajmiti šadrvan, cijena dnevne karte košta 20 KM (navedena cijena važi do 8 osoba). Pored šadrvana u cijenu je uračunato korištenje pribora za pripravljanje hrane (roštilj, sač, kotlić), bazen za kupanje, te pomenuti tereni za sport i dječje igralište.

Kontakt telefon za sve dodatne informacije i rezervacije je 062/986-677, kao i facebook stranica Park prirode Jelinak.

Svakako se preporučuje najava ukoliko imate namjeru iznajmiti prostor, a naša preporuka je da čim prije posjetite ovo divno mjesto.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU