FSS se oglasio povodom Superlige: Otuđili bi fudbal od naroda!

Veliki odjek u sportskoj javnosti izazvala je vijest da je sud u Lausannei odlučio da UEFA i FIFA ni na koji način ne mogu sankcionirati formiranje Superlige.

Oglašavaju se klubovi, lige i savezi diljem Europe, a oglasio se i FSS čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

Povodom odluke Europskog suda pravde o takozvanom slučaju “Super liga”, Nogometni savez Srbije izražava snažnu i bezrezervnu podršku europskom modelu organizacije sporta i načinu funkcioniranja natjecanja pod okriljem UEFA-e.

Svim sredstvima borit ćemo se za zaštitu državnih prvenstava i obranu općeg načela sportskog uspjeha i napredovanja u ligama na temelju postignutih rezultata, kao i poštivanje utvrđenih međunarodnih nogometnih kalendara.

Nogomet je sport koji pripada svima. I tako mora ostati. Svako alternativno natjecanje na principima suprotnim europskom modelu sporta, za koje kriteriji nisu do kraja jasni, prijeti ugroziti integritet nacionalnih prvenstava i poništiti sve vrijednosti ove najljepše igre na svijetu.

Lopta se zakotrlja zbog navijača, a oni su više puta potvrdili svoj negativan stav prema natjecanju koje dijeli “elitu” od nacionalnog nogometa. Projekt takozvane “Super lige” otuđio bi nogomet od naroda i poslao ga u još čvršći zagrljaj bogatih i moćnih.

Nogometni savez Srbije smatra da “Super liga” nije projekt kompatibilan s osnovnim vrijednostima sporta i tradicijom nogometa koju UEFA gradi gotovo sedam desetljeća, a koji podrazumijeva natjecanje temeljeno na uspjehu. i rezultate postignute na terenu. Nitko nema pravo potkopavati temelje nogometne piramide isključivo iz materijalnih razloga i na temelju osobnih interesa.

Apsolutno poštujući odluke europskih institucija i zakone Europske unije, nastavit ćemo raditi u interesu vrijednosnog sustava za koji se zalaže UEFA kao naša krovna organizacijastoji u priopćenju FSS-a.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU