Veznjak Lazija otkrio kako ga je inspirisala izjava Miralema Pjanića: “Tada se sve promijenilo”

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošle sedmice zvanično je potvrdio da napušta Juventus i da će svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Pjanić je s Barcelonom potpisao ugovor na četiri sezone u kojem ima nevjerovatnu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 400 miliona eura. Bh. veznjak odlučio je ostati u Juventusu do kraja sezone, te će se novom klubu priključiti krajem avgusta ili početkom septembra.

O Pjaniću je u intervjuu za France Football govorio i vezni igrač Lazija, Luis Alberto. Španski fudbaler je priznao da ga je Pjanić posebno oduševio jednom izjavom koju je dao prije nekoliko godina, te da je upravo ta rečenica inspiracija za njega.

“Sjećam se kada je Pjanić rekao da je kod fudbalera 80% do glave, a u ostalih 20% spada sve ostalo od treninga do nekih odricanja. To je izjava koja me tada zaista inspirisala i odavno nisam čuo ništa bolje. Tada sam odlučio da u glavi budem maksimalno fokusiran samo na igru i tada se sve promijenilo”, rekao je Luis Alberto i nastavio.

“Kada ste u glavi fokusirani samo na ono što radite to vam nevjerovatno pomaže, a kada dodate znanje i želju da budete bolji onda ne možete podbaciti. Kod svakog fudbalera je bitno da je u glavi čist jer je ona 80% od svega što neki fudbaler posjeduje”.

“Ne morate biti nabildani ili fizički predominantni da biste bili najbolji na svijetu jer ako nemate u glavi ono što vam je potrebno da biste bili dobar fudbaler onda vam je uzalud sve ostalo”.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU