Galaxy S24 serija stići će s jednom super značajkom

Xiaomi je prvi predstavio flagship telefone koji će ustvari biti namijenjeni za sljedeću godinu. To je kineska kompanija uradila prije svega zbog toga da bude prva koja će isporučiti telefone s novim Snapdragon 8 Gen 3 čipom. Jedna od kompanija koja će također predstaviti telefone s ovim čipom (na određenim tržištima) je i kompanija Samsung. Sada saznajemo nove detalje o ovoj seriji, a tiču se ekrana.

Google je predstavio Ultra HDR značajku sa Androidom 14. Ova značajka omogućava korisnicima snimanje i gledanje HDR fotografija na svojim Android uređajima u HDR formatu umjesto u SDR-u.

Neki kineski flagship telefoni već imaju sličnu značajku, ali zanimljivo je da je Samsung nije implementirao sa One UI 6 nadogradnjom. Međutim, čini se da Samsung to planira uraditi sa predstavljanjem Samsung Galaxy S24 flagship serije.

Ovu informaciju prenosi poznati leaker Ice Universe, koji je naveo da će Galaxy S24 serija stići sa Ultra HDR značajkom. To dalje implicira da će se ispostaviti tačnom informacija da će Galaxy S24 serija imati maksimalnu svjetlinu ekrana od 2500 nita.

Ova značajka također će poboljšati iskustvo pregleda fotografija s obzirom na to da HDR fotografije neće ostati limitirane na SDR raspon ekrana, čime će se zadržati svjetlina, kontrast i raspon boja izvornog HDR-a.

Ranije smo saznali da bi Samsung svoju najnoviju i najbolju tehnologiju ekrana mogao implementirati u sva tri nadolazeća modela iz Galaxy S24 serije, a ne samo u Ultra model, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. To se prije svega odnosi na gore pomenutu maksimalnu svjetlinu ekrana od 2500 nita.

The post Galaxy S24 serija stići će s jednom super značajkom appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU