Gazda Clippersa kupuje legendarni Lakersov Forum

LA Clippersi napravili su velik korak prema iseljenju iz Staples Centra, dvorane koju dijele s Lakersima, hokejašima Kingsa i košarkašicama Sparksa.

Steve Ballmer, bivši izvršni direktor Microsofta, koji je 2014. kupio klub za dvije milijarde dolara, dogovorio je kupnju The Foruma, stare dvorane Lakersa u Inglewoodu, i okolnog zemljišta na kojem namjerava izgraditi novu dvoranu kapaciteta 18.500 ljudi, piše Index.

Forum je bio dom Lakersa do 1999. kad je otvoren Staples Center, a od tada se u njemu uglavnom održavaju koncerti. U vlasništvu je Jamesa Dolana i njegove tvrtke Madison Square Garden Co., koji su ujedno i vlasnici New York Knicksa.

Ballmer je osnovao tvrtku CAPPS LLC preko koje će kupiti Forum za 400 milijuna dolara. Posao bi trebao biti dovršen u drugom kvartalu ove godine.

“Ovo su vremena bez presedana, ali vjerujemo u zajedničku budućnost. Predani smo ulaganju u grad Inglewood, što će biti dobro za zajednicu, Clipperse i naše navijače”, rekao je Ballmer u priopćenju.

Dolan je isprva odbijao prodati Forum jer se protivio izgradnji nove dvorane, no Ballmer ne namjerava srušiti Forum, nego ga ostaviti kao dodatnu atrakciju pokraj novoizgrađenog objekta. Forum i zemljište u neposrednoj su blizini SoFi Stadiuma, još jednog novog zdanja, na kojem bi od sljedeće sezone trebale igrati football momčadi Los Angeles Ramsa i Chargersa. U legendarnoj dvorani i dalje bi se održavali koncerti, a svi zaposlenici dobit će ponude novih ugovora.

Nova dvorana Clippersa trebala bi biti spremna do 2024. godine, kad klubu istječe najam Staples Centra.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU