Gibonni izbacio novi album ”U po’ ure”

Gibonni je nakon duge pauze objavio album “U po’ ure” koji donosi pet novih pjesama

Albumom “U po’ ure” Gibonni predstavlja pet priča koje ćemo iznova tumačiti i u njima uvijek iznova pronalaziti svoje živote, a opet pjesme nose prepoznatljiv rukopis autora koji je već decenijama omiljeni na muzičkoj sceni, prenosi tntradio.ba

Pjesmom “Kiša”, koja je objavljena početkom maja, najavljen je album na kojem će se naći i pjesme: “Pijesak nošen vjetrom”, “Lažu fotografije”, “Mlijeko proliveno” i “Ko si da si”.

“Kiša” predstavlja stadionsku rock himnu, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Gibonni spaja Dalmaciju i Afriku, čemu je pridonio gostujući muzičar Haddis Alemayehu Haddinqo te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

“Pijesak nošen vjetrom” je rock pjesma i jedan od budućih koncertnih favorita. U njoj se može čuti violina Marka Ramljaka i dojmljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, piše Večernji list.

“Lažu fotografije” jedna je od onih pjesama za koju izdavač tvrdi da ćete je vraćati na početak nakon svakog preslušavanja. Uz istaknute instrumentaliste, jazz pijanistu Matiju Dedića i gitaristu Yogia Lonicha, koje ovaj put prate članovi Gibonnijevog benda, gitarista i producent Nikša Bratoš, basist Marko Reljanović i bubnjar Branimir Gazdik, te Simfonijski orkestar HRT-a.

“Mlijeko proliveno” odsvirao je Gibonnijev bend, uključujući i klavijaturistu Masseya Kovačevića i ponovo na gitari Yogija Lonicha, uz kojeg isti instrument sviraju sam Gibonni i Nikša Bratoš.

“Ko si da si”, oda je ženskoj ljepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, na kojoj su glavne sviračke dužnosti odradili sam Gibonni i Nikša Bratoš, producent i ko-aranžer svih pjesama.

Dugoočekivano novo Gibonnijevo izdanje dostupno je na svim streaming servisima, a CD će se naći u prodaji od 25.06.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU