8 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  Gosti okupirali kompleks Panonskih jezera u Tuzli

  ()

  Nakon intervala nešto nižih temperatura i nestabilnog vremena ovog vikenda ponovo je kompleks Panonskih jezera u Tuzli jučer i danas okupiran brojnim gostima.

  Ponovo su spas od vrućina hiljade građana Tuzle kao i brojni gosti potražili na turističkom biseru u strogom centru grada. Tri slana jezera, slapovi i dodatni popratni sadržaj privlače na hiljade gostiju. Oni nešto stariji u nedostatku hlada sa sobom često nose i suncobrane kako bi bili zaštićeni na plaži od jakog sunca. Tokom čitavog dana za sigurnost gostiju brine se na desetine redara dok je na kompleksu jezera prisutno i sanitetsko vozilo ukoliko bude potrebe za nekim hitnim slučajem.

  Gost iz Vukovara sa kojim je danas razgovarao naš fotoreporter kaže kako dolazi već treću godinu na Panonska jezera umjesto što je ranije išao na obale Jadranskog mora. ‘Već tri godine supruga i ja dolazimo ovdje kod vas na Panonska jezera i prezadovoljni smo. Posebno me oduševi kada za 2 ili 3 eura pojedem predivne ćevape ili pitu od krompira.

  Djeci smo rekli vi idite na more ukoliko želite, a nama je ovdje odlično. Nije skupo zaista, voda je fina, plaže čiste. Uvijek može još bolje, ali nekih većih zamjerki nemamo’ – kazao je Niko iz Vukovara našem fotografu dok je kroz objektiv bilježio današnju afmosferu na kompleksu Panonskih jezera.

  Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je na press konferenciji koja je održana prilikom zvaničnog početka nove ljetne sezone na komplesku Panonskih jezera na pitanje postoji li mogućnost širenja kompleksa kazao: ‘Za sada ne razmatramo takvu opciju. Međutim, ukoliko se trend rasta popularnosti Panonskih jezera nastavi i u budućnosti moj tim i ja uzet ćemo u razmatranje mogućnost širenja postojećeg kompleksa jezera’ – kazao je gradonačelnik Imamović. Također, T

  uristička zajednica Grada Tuzla pobrinula da ovde godine u Hrvatskoj odnosno Srbiji budu promovisana Panonska jezera pa su tako postavljene billboard reklame sa parolom ‘Ljetujte u Tuzli’ postavljene u gradovima poput Osijeka odnosno Novog Sada. Kakva je danas atmosfera vladala na kompleksu Panonskih jezera pogledajte u foto prilogu koji vam donosimo.

  Tuzlanski.ba)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO