Sastojci:
100 g piškota,
100 g keksa s maslacem,
125 g maslaca,
450 g čokolade za kuhanje,
600 ml slatkog vrhnja,
5 kašika amaretta,
1 kašika kakaa za kolače,
1 vanilin šećer.
Priprema:
- Piškote i kekse dobro smrvite valjkom za tijesto.
- Maslac otopite, ulijte u posudu u koju ste stavili smrvljene kekse te izmiksajte.
- Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Po njemu rasporedite smjesu te je dlanovima dobro pritisnite uz dno kalupa.
- Čokoladu nožem usitnite, stavite u drugu zdjelu pa miješajući otopite na pari.
- Dobro umutite 600 ml slatkog vrhnja.
- U šlag pažljivo umiješajte amaretto i otopljenu čokoladu.
- Sve dobro izmiješajte.
- Tako dobivenu gustu smjesu čokolade i šlaga razmažite po podlozi pa površinu izravnajte nožem.
- Gotov kolač ostavite u frižider 4 sata.
- Nakon hlađenja tortu izvadite iz kalupa te pospite kakaom u prahu koji ste prethodno prosijali. Po želji, ukrasite rastopljenom čokoladom.
avaz.ba