6.6 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Gotova za čas: Čokoladna torta bez pečenja

Sastojci:

100 g piškota,
100 g keksa s maslacem,
125 g maslaca,
450 g čokolade za kuhanje,
600 ml slatkog vrhnja,
5 kašika amaretta,
1 kašika kakaa za kolače,
1 vanilin šećer.

Priprema:

  1. Piškote i kekse dobro smrvite valjkom za tijesto.
  2. Maslac otopite, ulijte u posudu u koju ste stavili smrvljene kekse te izmiksajte.
  3. Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Po njemu rasporedite smjesu te je dlanovima dobro pritisnite uz dno kalupa.
  4. Čokoladu nožem usitnite, stavite u drugu zdjelu pa miješajući otopite na pari.
  5. Dobro umutite 600 ml slatkog vrhnja.
  6. U šlag pažljivo umiješajte amaretto i otopljenu čokoladu.
  7. Sve dobro izmiješajte.
  8. Tako dobivenu gustu smjesu čokolade i šlaga razmažite po podlozi pa površinu izravnajte nožem.
  9. Gotov kolač ostavite u frižider 4 sata.
  10. Nakon hlađenja tortu izvadite iz kalupa te pospite kakaom u prahu koji ste prethodno prosijali. Po želji, ukrasite rastopljenom čokoladom.

 

avaz.ba

 

 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU