Recept za meso kao ispod saća koji ćete toliko često praviti svojim ukućanima da ćete se mesa i zasititi.
Ovaj ukusni recept za meso morate probati.
Sastojci
1 kg. mesa po želji (u ovom slučaju svinjski kotleti)
nekoliko velikih krompira
1 velika kapula
2 veće mrkve
4 režnja češnjaka
malo ulja
1 dl. bijelog vina
i još soli, papra i vegete
desetak listova svježeg bijelog kupusa
Priprema
Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.
Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem). Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.
Na krompir staviti mesom, zaliti vinom. Sve prekriti u dva reda listovima kupusa. Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folije) i peći na 220°C oko 2 sata kako bi naš recept za meso bio savršeno spreman,
Pećenje i posliživanje
Zatim izvaditi iz pećnice i odstraniti gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” mesu i povrću koje ostaje super sočno! Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!
Posluživanje Poslužiti uz salatu po želji i crni kruh (najbolje ispod saća) i uživajte u ukusu.Meni je ovo najdraži recept za meso. Ako želite da podijelite sovje ukusne recepte posjetite ženski portal Diva.ba i osvojite nagrade!