-0.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 29 siječnja, 2023

PILEĆE ŠNICLE NA KROMPIRU


SASTOJCI:
500 g pilećeg filea
700 – 800 g krompira
suhi začin
so, biber
2 jaja
200 ml kisele pavlake
50 ml ulja
20 g maslaca

PRIPREMA:
Krompir oguliti, oprati i izrezati na ploške debljine pola centimetra. Posoliti i posuti mješavinom suhog začina.
Pileći file izrezati na šnicle i također začiniti solju i mješavinom suhog začina, te malo pobiberiti.
Vatrostalnu posudu ili neki drugi pekač premazati maslacem.
Na dno ravnomjerno rasporediti začinjeni krompir i pouljiti ga. Preko krompira poredati pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.
Peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C.
Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac.
Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu
bez poklopca ili folije i peći još oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni C dok jelo fino ne porumeni.
Jelo je spremno za posluženje . Uz neku supu i salatu odlična ideja za ručak.


Sastojci otprilike 1 kg mekog bijelog brasna malo soli 1 kom jaje 1/2 l tople vode Priprema Brasno treba da

  Turski sutlijaš

(Preuzeto sa: radosno.com)


..

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU