Kad pomislite na pravljenje torte, sigurno ti na pamet pada miješanje, pečenje i čišćenje – koje traje satima.
Ovaj recept za frizijsku tortu doista je sjajan!
Svježa torta sa sjevera Njemačke spada među najbrže recepte za torte na svijetu, vrlo je ukusna i uvijek će vam uspjeti! (Pssst: u tortu ide i malo šljivovice!) Želimo vam puno zabave kod pravljenja, piše miss7.hr
Sastojci
2 komada lisnatog tijesta (gotovi proizvod)
30 g šećera
150 g marmelade od šljiva
2 pakovanja učvršćivača za šlag
2 pakovanja vanilin šećera
400 g vrhnja za šlag
Priprema
- Pripremite od tijesta dva biskvita. Za to izvadite lisnato tijesto iz pakiranja te ostavite da malo odstoji. Oprezno ga izvaljajte na veličinu kalupa. Potom namasti kalup te peći tijesto u pećnici zagrijanoj na 160 stepeni oko 10 minuta. Tako pripremiti oba komada tijesta.
- Izvaditi lisnato tijesto iz pećnice te staviti na okrugli pladanj pa premazati marmeladom od šljiva.Oko toga staviti kalup za tortu.
- Stavite vrhnje u posudu te postepeno dodajite učvršćivač za šlag i šećer te stucite s pomoću miksera.
- Kad se šlag stvrdne, raspodijelite ga po marmeladi, zagladite te stavite u hladnjak.
- Drugi pečeni biskvit narežite na 12 komada, pospite šećerom u prahu te raspodijelite po torti.