Za idelan ručak preporučujemo vam da napravite pohovane palačinke s piletinom i gljivama.
Napravite palačinke kao odlično toplo predjelo i iznenadite ljude koje volite.
Sastojci:
– troje jaja
– 100 ml kisele vode
– 300 ml mlijeka
– dvije kašike otopljenog putera
– 250 gr brašna
– malo soli
– malo šećera
Fil:
– 500 gr pilećih prsa
– 300 gr šampinjona
– jedno jaje
Način pripreme:
Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera i brašna. Od smjese dobijete 10 palačinaka. Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro isitnite nožem. Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.4
Kad je izdinstano skinuti s ringle i u to umješati sir i jedno jaje. Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice i pržiti na ulju, piše radiosarajevo.
Prijatno!