3.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Grad Visoko uložio preko milion KM u rekonstrukciju sportske infrastrukture

Grad Visoko na čelu sa gradonačelnicom Babić, putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke dugi niz godina pruža značajnu podršku projektima unapređenja sportske infrastrukture na području Visokog, piše Akta.

S ciljem realizacije velikih projekata koji će stvoriti ugodniji, ljepši i funkcionalniji ambijent svim stanovnicima grada Visoko, posebno sportistima, djeci i mladima, Grad Visoko je u posljednjih pet godina uložio preko milion konvertibilnih maraka u rekonstrukciju sportskih objekata, stadiona (terena) i dječijih igrališta.

U periodu od 2013. do 2014. godine Grad Visoko je uz odobrena sredstva Federalnog ministarstva kuture i sporta i sredstva privrednih subjekata realizovao projekat postavljanja umjetne trave na pomoćnom terenu gradskog stadiona Luke, projekat sanacije rukometnog igrališta, kao i projekat modernizacije javne rasvjete.

Od 2014. do 2015. godine uspješno je okončan projekat izgradnje osam dječijih igrališta.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu nastavljeno je i u 2015. godini, kada su sanirani: sportski teren OŠ “Kulin Ban” Visoko, igralište u MZ Kralupi i u naselju Zbilje.

Tokom 2016. godine izvedeni su radovi na rekonstrukciji pomoćnog stadiona “Luke” koji su obuhvatili: rekonstrukciju pomoćnog stadiona “Luke” i ugradnju novih LED rasvjetnih tijela. Projekat je finansiran sredstvima Grada Visoko i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

  1. godine pokrenut je i projekat izmjene opševa i horizontalnih olučnih kanala KSC “Mladost” Visoko – sportskog objekta od velike važnosti za naš grad i razvoj sporta.
  Kinezima posao od 200 miliona KM na Koridoru 5-C

S ciljem utopljavanja – povećanja energetske efikasnosti zgrade Partizana, Grad Visoko iste godine započeo je radove u okviru projekta “Nabavka i ugradnja PVC vanjskih portala na cijelom objektu.”

  1. godine uslijedile su aktivnosti na jednom od najvećih projekata vezanih za rekonstrukciju KSC “Mladost” Visoko. Radilo se o sanaciji krova sportske sale površine preko 2 000 kvadratnih metara – projektu koji je realizovan u saradnji sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

Primarni cilj navedenih projekata je ponovno oživljavanje sportskih objekata i terena koji će podstaći djecu i mlade na aktivnije učešće u sportu i boravak u zdravom okruženju.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU