14 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Grad Visoko uložio preko milion KM u rekonstrukciju sportske infrastrukture

Grad Visoko na čelu sa gradonačelnicom Babić, putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke dugi niz godina pruža značajnu podršku projektima unapređenja sportske infrastrukture na području Visokog, piše Akta.

S ciljem realizacije velikih projekata koji će stvoriti ugodniji, ljepši i funkcionalniji ambijent svim stanovnicima grada Visoko, posebno sportistima, djeci i mladima, Grad Visoko je u posljednjih pet godina uložio preko milion konvertibilnih maraka u rekonstrukciju sportskih objekata, stadiona (terena) i dječijih igrališta.

U periodu od 2013. do 2014. godine Grad Visoko je uz odobrena sredstva Federalnog ministarstva kuture i sporta i sredstva privrednih subjekata realizovao projekat postavljanja umjetne trave na pomoćnom terenu gradskog stadiona Luke, projekat sanacije rukometnog igrališta, kao i projekat modernizacije javne rasvjete.

Od 2014. do 2015. godine uspješno je okončan projekat izgradnje osam dječijih igrališta.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu nastavljeno je i u 2015. godini, kada su sanirani: sportski teren OŠ “Kulin Ban” Visoko, igralište u MZ Kralupi i u naselju Zbilje.

Tokom 2016. godine izvedeni su radovi na rekonstrukciji pomoćnog stadiona “Luke” koji su obuhvatili: rekonstrukciju pomoćnog stadiona “Luke” i ugradnju novih LED rasvjetnih tijela. Projekat je finansiran sredstvima Grada Visoko i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

  1. godine pokrenut je i projekat izmjene opševa i horizontalnih olučnih kanala KSC “Mladost” Visoko – sportskog objekta od velike važnosti za naš grad i razvoj sporta.
- Oglašavanje - grad visoko uložio preko milion km u rekonstrukciju sportske infrastrukture

S ciljem utopljavanja – povećanja energetske efikasnosti zgrade Partizana, Grad Visoko iste godine započeo je radove u okviru projekta “Nabavka i ugradnja PVC vanjskih portala na cijelom objektu.”

  1. godine uslijedile su aktivnosti na jednom od najvećih projekata vezanih za rekonstrukciju KSC “Mladost” Visoko. Radilo se o sanaciji krova sportske sale površine preko 2 000 kvadratnih metara – projektu koji je realizovan u saradnji sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

Primarni cilj navedenih projekata je ponovno oživljavanje sportskih objekata i terena koji će podstaći djecu i mlade na aktivnije učešće u sportu i boravak u zdravom okruženju.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima