Grad Zenica čvrsto uz BNP da očuva i unaprijedi dragocijeni kulturni resurs za sadašnje i buduće generacije

Grad Zenica s ponosom, na Svjetski dan pozorišta, ističe važnost Bosanskog narodnog pozorišta Zenica kao najrespektabilnije kulturne ustanove ne samo u gradu već i šire.

U ime Gradske uprave Zenice, gradonačelnik Fuad Kasumović je istakao čvrstu namjeru da se Bosansko narodno pozorište vrati svom nekadašnjem sjaju. U skladu s tom vizijom, Grad je osigurao značajna sredstva za obnovu ovog važnog kulturnog naslijeđa. U završnoj fazi je projekt sanacije krova zgrade, čiji je trošak iznosio 1.285.055,31 KM.

“Bosansko narodno pozorište je vitalni dio naše kulturne baštine i identiteta, te je naša dužnost osigurati da zasja u punom sjaju. Dosad je urađena fasada i zamjena staklenih stijena i opreme za ozvučenje, završna je faza kapitalnog projekta sanacije krova. Naravno, nastavit ćemo sa drugim važnim projektima vezanim za uređenje enterijera pozorišta”, izjavio je gradonačelnik Kasumović.

Uz popravke krova, Grad Zenica nastavlja kontinuirana ulaganja u tehničko opremanje Bosanskog narodnog pozorišta, čime se osigurava modernizacija i poboljšanje kapaciteta za izvođenje raznolikog repertoara.

Bosansko narodno pozorište Zenica ostaje nezaobilazni dio kulturnog i društvenog života Zenice, te se danas, na Svjetski dan pozorišta, sa ponosom osvrćemo na njegovu prošlost, ali i sa ambicijom za sjajnu budućnost. Grad Zenica stoji uz Bosansko narodno pozorište u nastojanjima da očuva i unaprijedi ovaj dragocjeni kulturni resurs za sadašnje i buduće generacije.

The post Grad Zenica čvrsto uz BNP da očuva i unaprijedi dragocijeni kulturni resurs za sadašnje i buduće generacije appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU