Petak, 26 veljače, 2021

Gradi se najsavremenija pritvorska jedinica na Igmanu


21.02.2021. 10:42 /
Izvor:
Dnevni Avaz

Građevinske mašine su jučer ušle su u objekat KPZ-a Sarajevo na Igmanu čime će započeti gradnja najsavremenije pritvorske jedinice. Time se stvaraju uslovi za proširenje kapaciteta KPZ- a Sarajevo, čiji je centralni objekt već odavno prebukiran.

- Oglašavanje -

Izgradnjom pritvorske jedinice na Igmanu bit će na raspolajanju 3.500 kvadratnih metara korisnog prostora za smještaj osoba koje će biti pritvorene po nalogu Općinskog i Kantonalnog suda Sarajevo.

Radi se o kombinovanom projektu gdje se koriste sredstva IPA-e i budžeta Federacije BiH, kako bi se rasteretio KPZ Sarajevo koji je inače jedna od najvećih pritvorskih jedinica na Balkanu po broju primljenih ljudi i opslužuje dva suda.

Direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević koji je bio na licu mjesta na Igmanu potvrdio nam je ulazak građevinkih mašina na Igmanu.

“Preduzete aktivnosti realizirane su uz vrlo velike napore kojom prilikom smo predhodno regulisali pitanje vlasništva na Igmanu. Ovo je jedan od velikih projekata koji će imati poseban značaj za sarajevsko pravosuđe”, kazao nam je direktor Zubčević.   Izvorni članak

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -Gradi se najsavremenija pritvorska jedinica na Igmanu

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x