12.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

  Zašto štedjeti u BBI banci?

  U slučaju da imate višak sredstava koji želite povjeriti stabilnoj, sigurnoj, pravednoj i kapitalno jakoj finansijskoj instituciji koja sveukupna sredstva ulaže u razvoj privrede naše zemlje, obratite se Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo.

  Štednja u BBI banci je sigurna, stabilna i pouzdana. Stabilnost i sigurnost, između ostalog garantuju i dioničari BBI banke – Islamska razvojna banka (IsDB) koja je u vlasništvu 57 vlada zemalja članica OIC-a. Islamska razvojna banka je institucija koju svjetske rejting-kuće Fitch Ratings i Moody’s već 14 godina zaredom ocjenjuju sa AAA, najvećom mogućom ocjenom. Dioničari BBI su i dvije vodeće banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB). BBI banka, jedna od najbrže rastućih banaka u Bosni i Hercegovini sa aktivom većom od milijardu KM, članica je i Agencije za osiguranje depozita BiH.

  Štednjom u BBI banci pruža vam se mogućnost da pomažete drugima u nekom korisnom projektu, kao što su: obrazovanje, izgradnja kuće, stana, poslovnog prostora, fabrike, izrada ili nabavka neke mašine za proizvodnju… Na taj način možete direktno doprinositi razvoju bosanskohercegovačke privrede, otvaranju novih radnih mjesta i generalno stvaranju boljeg ambijenta za život i rad u našoj državi.

  BBI d.d. Sarajevo prikupljeni slobodan novac od svojih štediša banka investira u realne i profitabilne projekte. Novoostvareni profit iz tih projekata BBI banka će podijeliti sa svojim štedišama u vidu isplate prinosa na štednju.

  Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) građani u BiH sve više štede. Ukupni depoziti u našoj državi u avgustu ove godine iznosili su preko 23 milijarde KM, što je za devet posto više nego u istom mjesecu prošle godine i 6,5 posto više u odnosu na decembar 2018. godine, a sve je više građana koji su svoju štednju odlučili povjeriti upravo Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo koja nastoji poslovati etično i klijentu pristupa pravedno, transparentno i partnerski.

  Za više informacija o posebnoj ponudi oročene štednje u BBI banci posjetite neku od 35 poslovnih jedinica BBI širom BiH ili pozovite besplatni info telefon 0800 200 20. Detaljnije informacije dostupne su i putem putem zvanične web stranice BBI banke po vašoj mjeri.

   

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA