Prilika za firme i obrte: Pokrenuta online platforma Kupidomaće.ba

Ukoliko možemo pričati o dobrim stvarima koje je donio koronavirusa, onda bismo svakako na prvo mjesto stavili suosjećanje i drugačiji pogled na zajednicu, ljude, odnose, važnost posla i uzajamne podrške u teškim vremenima.

Upravo iz toga nastala je jedna potpuno nova platforma koja će, ukoliko zaživi, promijeniti mnogo toga malim i srednjim domaćim poduzećima, ali i svim potrošačima. Riječ je o platformi Kupidomaće.ba.

Kupidomaće.ba je platforma za online prodaju domaćih proizvoda.

S jedne strane za cilj ima pomoći bh. firmama da dođu do svojih potrošača online, a s druge da zajednici omogući da, u vremenu kada je jako važno čuvati svoje zdravlje i izbjegavati prevelike kontakte, dobije sve što je potrebno. Najvažnije od svega, iza kreiranja ove platforme nisu profitabilni razlozi, jer je platforma potpuno besplatna.

Princip funkcioniranja je podjednako jednostavan kao i osnovna namjena. Svi prodavači i proizvođači iz BiH koji žele prodavati online trebaju se registrirati, nakon čega će moći početi s kreiranjem prodavaonice i unošenjem proizvoda. Potom treba samo redovno pratiti narudžbe u panelu i vršiti dostavu prema principu koji sami odrede, a s modelom plaćanja pouzećem. Sve uvjete prodaje prodavači definiraju samostalno, bez utjecaja platforme.

Naravno, Kupidomaće.ba pazi i na potrošače, tako da će raditi odobravanje svih prodavača prije nego kreiraju svoje prodavaonice, kako bi bili sigurni da kupujete od provjerenih firmi.

Također, kao i u svim drugim velikim online shopovima, integrirane su recenzije i komentari kupaca, a plaćanje se vrši tek kada vam proizvod stigne na adresu. Na vama je samo da odaberete proizvode koji su vam potrebni i da prođete nekoliko jednostavnih koraka koje prati svaka online kupovina prije nego vam proizvod bude dostavljen do ulaznih vrata.

Platforma, koja je od utorka službeno funkcionalna, je nastala kao proizvod jedne digital marketing agencije, koja je svoje vrijeme i resurse izdvojila najprije za izgradnju, a potom i za promociju. U razdoblju koji slijedi očekuje se povećanje broja online prodavaonica, ali i niz unapređenja koji dolaze za većim brojem korisnika.

Dugoročni cilj je da ovo postane mjesto na kojem će se obavljati redovna kupovina, a ne samo privremena pomoć u vrijeme koronavirusa. Kupidomaće.ba možete pratiti na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Ne zaboravite da je domaće često bolje od uvoznog, a to je jedna od glavnih poruka koje vam poručuju kreatori platforme. Sada je važnije više nego ikad da se zajedničkim snagama izborimo sa svim preprekama koje nam je donijela pandemija.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU