Gradonačelnik Fuad Kasumović podržava međudržavnu saradnju s Turskom u spašavanju

U kabinetu gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, održan je radni susret s predstavnicima Gorske službe spašavanja Zenica. Na susretu su prisustvovali Haris Adilović, predsjednik GSS stanica Zenica, Indira Džanan, sekretar, i Ibro Pervan, spasilac pripravnik.

Gradonačelnik Kasumović istakao je svoju opredijeljenost da GSS stanica Zenica bude podržana od Grada te da se inkorporira u okvire civilne zaštite. “Važnost vašeg hrabrog i dobrovoljnog djelovanja je neprikosnovena, vidjeli smo to mnogo puta, zato će Gradska uprava biti na raspolaganju vašim članovima i pomoći vašem djelovanju”, naglasio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Predstavnici GSS stanica Zenica istakli su potrebu međudržavne saradnje, u konkretnom slučaju saradnje Republike Turske i Bosne i Hercegovine, odnosno Spasilačke službe Općine Büyükçekmece i Gorske službe spašavanja stanica Zenica.

Gradonačelnik je podržao ovakav vid saradnje te se u pripreme nastupne posjete spasilaca iz Turske i uspostavljanje službene saradnje krenulo odmah. Susretu je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika iz Službe za zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, Sumea Mujkanović.

The post Gradonačelnik Fuad Kasumović podržava međudržavnu saradnju s Turskom u spašavanju appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU