Gradonačelnik Kasumović održao sastanak sa predsjednikom zeničkog „Preporoda“

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas radni sastanak sa Ajdinom Huseinspahićem, predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture (BZK) “Preporod” Zenica. Tom prilikom gradonačelnik Kasumović čestitao je Huseinspahiću na izboru za predsjednika “Preporoda”, te poručio kako su Bošnjaci najbrojniji narod i moraju biti jedinstveni.

Govoreći o radu “Preporoda”, gradonačelnik Kasumović pohvalio je raniji rad i aktivnosti, te istakao da će i u narednom periodu imati bezrezervnu podršku Gradske uprave Zenica na čijem je čelu.

“Razočaran sam kao Bošnjak, ne mogu to razumjeti, da vam niko nije želio pomoći. Kada sam čuo da ste bez prostora, nisam mogao vjerovati. Otiđite i pogledajte gradske prostore, izaberite sebi prostor i ja ću vam ga dati u trajno vlasništvo. To mi je želja, dok sam gradonačelnik, da BZK “Preporod” osiguram da imate svoje prostorije, a učestvovat ću i pomoći njihovu adaptaciju”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Osim toga, gradonačelnik Zenice obećao je i finansijski podržati rad zeničkog “Preporoda”, te naglasio da je uvijek otvoren za saradnju i dijalog.

Na kraju sastanka predsjednik Huseinspahić zahvalio se gradonačelniku na korektnoj dosadašnjoj saradnji, pruženoj pomoći i činjenici da će im konačno riješiti dugogodišnji problem prostora.

“Bošnjacima se ne piše dobro ako ne uspostavimo jedinstvene ciljeve. Obećavam ovom prilikom kako “Preporod” i ja nećemo biti u službi nijedne političke partije. Hvala što ste pronašli vrijeme, te pokazali opredijeljenost da nam pomognete kako finansijski tako i u pogledu rješenja problema prostorija”, kazao je Huseinspahić.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU