Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za novu generaciju pripravnika

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u Velikoj sali Grada Zenica upriličio prijem za izabrane kandidate po Javnom oglasu za prijem lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Riječ je o Programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa lica sa završenim VII stepenom stručne spreme, kao i lica sa završenom srednjom stručnom spremom.

Gradska uprava Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i ove je godine osigurala sredstva za stručno osposobljavanje 40 lica sa završenim VII stepenom stručne spreme i 10 lica sa završenom srednjom stručnom spremom.

Gradonačelnik Fuad Kasumović uputio je čestitke izabranim kandidatima i kazao: “Bilo je puno prijava na Javni oglas. Komisija za izbor je izabrala najbolje kandidate. Vi ste peta generacija pripravnika – volontera, koje primamo na stručno osposobljavanje u Gradsku upravu Zenice i javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Grad Zenica. Kada sam preuzeo funkciju gradonačelnika Zenice, želio sam da svima pružimo mogućnost da se stručno osposobe, posebno licima sa završenim VII stepenom stručne spreme. Znate da je Zenica bila poznata po velikim industrijskim sistemima i nije bilo poduzetničkog duha. Međutim, Bosna i Hercegovina se odlučila da ide ka zapadnim vrijednostima i kapitalizmu. Sistem se promijenio. Na vama je budućnost ovog grada i države”.

Gradonačelnik je dodao: “Sada ste u godinama kada trebate najviše dati sebi, gradu i državi. Nemojte se obazirati na politiku i stranke. Vaši prioriteti trebaju biti struka za koju ste se opredijelili i napredovanje u vašem poslu. Učite svaki dan i borite se da budete najbolji. Ostajte u svom gradu i državi i pokažite se u najboljem svjetlu. Samo onda kada to postignete nećete imati nikakav problem u životu”.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU