32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Gradsko vijeće Tuzla: Usvojena Odluka o subvencioniranju komunalne naknade

  Na sjednici Gradskog vijeća Grada Tuzla održanoj u četvrtak razmatrana je Odluka o uslovima i postupku ostvarivanja prava na subvencioniranje komunalne naknade.

  Pomenutom odlukom predloženo je da se u punom iznosu subvencionira obaveza plaćanja komunalne naknade za slijedeće kategorije građana: Penzioneri, članovi porodice šehida, poginulog borca, umrlog, nestalog borca i umrlog ratnog vojnog invalida, ratni vojni invalidi, nezaposleni demobilisani borci, članovi porodice ratnog vojnog invalida i nezaposlenog demobilisanog borca, zatim korisnici stalne novčane pomoći, korisnici prava na ličnu invalidninu, dodatka za njegu i pomoć od strane drugog lica i ortopedskog dodatka, civilne žrtve rata i članovi porodica poginulih civilnih žrtava rata.

  ˝Za ovu odluku kojom se faktički potpuno oslobađaju obaveze plaćanja komunalne naknade pomenute kategorije naših građana, glasali su svi vijećnici Gradskog vijeća Grada Tuzla, osim vijećnika SDA i SBB-a. Vijećnici SDA i SBB-a su otišli sa sjednice kako bi izbjegli glasanje za pomenute subvencije, da bi se, nakon što je glasanje završeno, neki od njih vratili na sjednicu, saopćeno je iz Gradske organizacije SDP Tuzla.

  Vijećnici su na sjednici, između ostalog, usvojili Nacrt budžeta grada za 2020. u iznosu od oko 61 milion i 730 hiljada KM, a sredstva će biti utrošena za finansiranje javne potrošnje u Gradu Tuzli, prenosi RTV7.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU