13.8 C
Sarajevo
Srijeda, 7 lipnja, 2023

Stranka za BiH predstavila kandidate na izborima iz Kantona Sarajevo

Stranka za BiH (SBiH) večeras je predstavila kandidate iz Kantona Sarajevo za predstojeće Opće izbore koji se održavaju 2. oktobra.

Na predstavljanju kandidata, njih 64, prisustvovao je i predsjednik ove stranke Semir Efendić.

SBiH je predstavila kandidate za Predstavnički dom Paralamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Skupštinu Kantona Sarajevo.

Efendić je rekao “kako se usuđuje kazati da je možda ovog momenta jedina nada za našu zemlju Stranka za Bosnu i Hercegovinu”.

Uvjeren sam da nakon 2.oktobra sa Strankom za BiH u snažnom kapacitetu, u svim nivoima vlasti, ništa u ovoj zemlji neće biti isto, a u dogledno vrijeme da ćemo uspjeti izvući zemlju iz stanja u kojem se ona nalazi i kreirati jednu pozitivnu atmosferu u kojoj ćemo vjerovati onima koji su ispred nas, koji nam neće okretati glavu i leđa, te ćemo se uspješno nositi sa svim izazovima koji će nam se dešavati“, izjavio je Efendić.

On je istakao kako je Stranka za BiH ponudila kvalitetne liste, te da “su one najbolje što građanih BiH mogu do ovog trenutka izabrati”.

Lista koju smo ponudili u Skupštini Kantona je dovoljno kvalitetna da dobije podršku i da uopće ne bude pitanje s kim ćemo mi biti, nego možda ko će biti s nama.

Spremni smo preuzeti odgovornost i voditi Kanton Sarajevo i napraviti od njega lokomotivu razvoja cijele države Bosne i Hercegovine“, rekao je Efendić.

Upravo on predvodi listu za Skupštinu Kantona Sarajevo. Listu za Parlament FBiH nose Enes Huseinović i Almir Bečarević, dok Zlatko Hadžidedić predvodi državnu listu.

sarajevskasehara.com

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU