GRČKI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2023. OTKRIVA: Ova 4 znaka osjetit će snažno retrogradno kretanje Merkura

Decembar je mjesec u kojem ćemo imati priliku da završimo sve nedovršene poslove i pripremimo se za ulazak u novu godinu bez tereta. Astrološki gledano, imat ćemo podršku za to tokom ovog mjeseca. Merkur ulazi u znak Jarca prvog decembra, a zatim ulazi u retrogradnu fazu trinaestog, praveći pritom nekoliko produktivnih aspekata. Ovo znači da će se tokom cijelog mjeseca primjenjivati tipična pravila Merkurove retrogradnosti – možda će biti potrebno izmijeniti planove u hodu, saobraćaj može biti veći problem nego inače, a avionski letovi mogu testirati našu strpljivost. Međutim, uglavnom će ovo biti period koji će nas podržati u rješavanju problema, fino podešavanje naših planova i reorganizaciju kalendara za 2024. godinu, posebno tokom prvih tri nedjelje decembra.

Prema grčkoj astrologiji, tokom decembra će četiri znaka horoskopa posebno osjetiti ovaj ples zvijezda i planeta.

Ovan

Ovnovi će biti u grču i neće se lako odučivati na donošenje krupnih odluka. Očekujte da ova razmišljanja ozbiljnije počnu oko 13. decembra kada Merkur ulazi retrogradno u znak Jarca. Zatim, 22. kada Merkur bude u konjunkciji sa Suncem, doživjet ćete trenutak prosvjetljenja koji će vas približiti rješenju.

Međutim, 23. decembra Merkur se vraća u znak Strijelca. Izgleda da ćete ponovo proživjeti neke od problema sa putovanjima koji su vas frustrirali u novembru, posebno oko 27. i 28. kada Merkur bude pravio teške aspekte sa Marsom i Neptunom. Ovi dani mogu biti stresni ako ste na putu, ili možda ćete doživjeti mini krizu zbunjenosti u vezi sa svojim uvjerenjima. Možda ćete dovoditi u pitanje dalji put ukoliko određena planirana putovanja više nisu izvodljiva, ili ako se mijenjaju vaša uvjerenja o određenim vrstama turizma. Ako vam se čini da se suočavate sa egzistencijalnom dilemom, možda zaista i jeste! Samo pokušajte da vjerujete da će se sve na kraju riješiti, čak i ako trenutno niste sigurni gdje da usmjerite svoju energiju.

Rak

Iako se čini da ćete uživati u posebno slatkom prazničnom periodu sa svojim najbližima, izgleda da postoje neriješeni problemi koje treba riješiti u barem jednom od bliskih odnosa prije nego što svi budete potpuno na istoj talasnoj dužini. Merkur će provesti prve tri nedjelje decembra u vašoj 7. kući partnerstava, što bi moglo rezultirati raspravom sa bitnom osobom ili pregovaranjem o uslovima ugovora ili sporazuma. Srećom, ovo bi moglo biti relativno produktivan period za razgovor ili donošenje pragmatičnih odluka zajedno. Sve dok možete ostati fokusirani na logističku stranu stvari, možda ćete oboje biti zadovoljni ishodom, a niko ne mora biti povrijeđen.

Djevica

Decembar je mjesec kada svi volimo da sumiramo utiske i pregledamo proteklu godinu. Merkur ulazi u  5. kuću samoprezentacije, uživanja i kreativnosti prvog, a retrogradno se zaustavlja ovdje 13. decembra. Prve tri nedjelje decembra će uglavnom biti posvećene pregledu stvari koje su nedavno održale vašu dušu iznad vode, možda čak i vraćanju njima za drugi udar inspiracije. Možda ćete se vratiti starom hobiju ili pokrenuti kreativni projekat. Vjerovatno ćete završiti godinu zamišljeni ne o tome kako biti produktivniji naredne godine, već kako uklopiti više radosti i avanture. Da, istraživanje i pravljenje plana za buduće destinacije putovanja se računa. Uvjerite se da vaše rezolucije uključuju nekoliko destinacija na listi koje želite da konačno posjetite 2024.

Škorpija

Još uvijek uživate u kosmičkom poletu koji ste dobili prošlog mjeseca, a nakon što Venera uđe u Škorpiju 4. decembra također ćete se osjećati  kao najbolja verzija sebe. Iako će vas Venerine čari ovog mjeseca učiniti magnetičnijim i blagoslovit će vas dobrim danima za kosu i odjeću  što znači osjećati sve dobro, slatko i ružno. Na neki način, dodatna pažnja može učiniti da se osjećate ranjivije i izloženije, a primanje komplimenata može neočekivano da izazove stare rane i nesigurnosti za vas. Smatrajte to toksinom koji treba da se metaboliše da biste mogli da primite više ljubavi od svijeta oko sebe.

The post GRČKI HOROSKOP ZA DECEMBAR 2023. OTKRIVA: Ova 4 znaka osjetit će snažno retrogradno kretanje Merkura appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU