Haris Džinović jedva položio testove, vozio bez dozvole 19 godina

Pjevač Haris Džinović je za medije otkrio detalje iz mladosti i priznao da je dugo vozio bez vozačke dozvole.

Haris je rekao da je bio problematičan, ali ne u smislu da je bio kriminalac i lopov, već da je dugo godina vozio bez vozačke dozvole.

– Prvi put sam polagao sa 18 godina, pa onda sljedeći put brzo negdje u 19, ali to je bilo u par mjeseci, nije baš godinu dana razlike i tu sam odvalio na testovima i više nisam polagao do 37. godine – kaže iskreno Haris i otkriva zašto u međuvremenu nije ponovo polagao:

– Pa nije nikakav strah bio, nego neću ja da odgovaram na testove, 860 testova je bilo, među kojima je bilo takvih testova, koliko čobana treba stado od 150 ovaca, koliko čobana stado od 300 ovaca i koliko čobana stado od 450 ovaca. Šta me briga koliko je ovaca, niti ja to mogu išta da uradim kad vozim – kaže Haris i objašnjava kako se snalazio kada ga je zaustavljala policija:

– Lagao sam: “Vozačka mi je kod kuće”, “Zaboravio sam”, “Oprana u veš mašini”, “Suši se”… Sve dok me jedan policajac nije provalio i kaže: “Hajde ti da položiš vozački”, reko: “Imam ja vozačku”, “Ma nemaš”, kažem, “Ma imam, majke mi”, “Ma nemaš majke mi, hajde polaži”. Onda me je odveo tamo gdje se polažu ti testovi u nekoj školi i tu sam položio te testove nekako, ali vozio sam tako da mi nije bilo potrebno čak ni provjeravanje vožnje.

Prva kola su mu ostala od oca, kaže da nije morao da ih kupuje, mada i danas ne pati od toga koji auto ima, već kaže da mu je bitno samo da je solidan auto.

– Pa nije to meni baš tako nešto što mi kažemo u Sarajevu “zabremedet”, da mi nešto predstavlja. Treba mi solidan, dobar auto. I dan – danas vozim takav auto, jednom sam kupio sebi S klasu, prije 12 godina – kaže Haris.

(express/informer)

The post Haris Džinović jedva položio testove, vozio bez dozvole 19 godina appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU