Dvadesetpetogodišnji vezni igrač turskog prvoligaša Kasimpaše je u razgovoru za Klix.ba istakao kako je ovo veliki motiv za njega te da se nada da će od sada biti standardni član našeg najboljeg nacionalnog tima.

“Iskreno, priželjkivao sam poziv, a očekivao sam ga i ranije. No, nakon što nisam pozivan na prethodna okupljanja, nastavio sam raditi još jače i dobre partije u klubu bile su dobra preporuka za selektora da me pozove. Ovo mi je poticaj da nastavim vrijedno raditi i u budućnosti te se nadam da ću i dalje dobijati pozive”, rekao je Hajradinović.

Hajradinovićeva dosadašnja karijera ima veoma zanimljiv tok. Nakon što je stasao u omladinskom pogonu Željezničara prešao je u Olimpik, a sa 19 godina je otišao u hrvatski Inter. Nakon samo pola godine otišao je u slovački Trenčin.

“Kao mlad igrač sam ostavio dobar trag u Trenčinu pa sam prešao u Gent gdje sam se povrijedio. Teško se bilo vratiti u pravu formu, a klub je bilježio dobre rezultate pa sam u januaru 2016. godine otišao u Haugesund na posudbu. Oni su bili zadovoljni i otkupili su me, a potom je stigao poziv iz Osijeka”, priča Hajradinović.

Iako je stekao ime u Haugesundu, odlučio je preći u Osijek.

“Nakon razgovora sa sportskim direktorom Osijeka Alenom Petrovićem odlučio sam se vratiti u Hrvatsku. Osijek me kupio i ispostavilo se da sam napravio pravi potez prelaskom tamo”, govori Hajradinović.

Haris Hajradinović (Foto: Twitter)Haris Hajradinović (Foto: Twitter)

Nakon dobrih igara u Osijeku uslijedio je poziv iz Kasimpaše.

“U Kasimpašu sam stigao početkom ove godine. Prvih pola godine sam se privikavao na sredinu i ligu i drago mi je da sam ostavio neki trag i u novom klubu”, kaže Hajradinović koji je ove sezone u 10 utakmica u prvenstvu zabilježio po dva pogotka i asistencije.

Hajradinović s turskim prvoligašem ima ugovor do ljeta 2022. godine.

“O daljim izazovima u karijeri još ne razmišljam. Sretan sam u Kasimpaši, a najbitnije je da budem zdrav”, poručio je Hajradinović koji je ukupno odigrao 15 utakmica za U19 i U21 reprezentaciju BiH.

klix

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o